Digital marknadsföring blir allt trendigare och trendigare. Det blir allt viktigare att ha en god förståelse över kundens behov för att kunna använda de olika digitala kanalerna på bästa sätt. Målsättningen är att företaget ska få mera synlighet. Använder du det på rätt sätt får du mycket kvalificerad trafik till webbplatsen.

Det råder en trend vid namn SEM inom digital marknadsföring. Under 2018/2019 gjorde man en rapport där man undersökte vilka företag som når ut till flest kunder och hur man bär sig åt för att locka kunderna till sina hemsidor. Största trenden påträffas inom digitala metoden SEM, alltså Search Engine Marketing (sökmotorsmarknadsföring).

Digital marknadsföring med SEM, SEO och SEA.

SEO eller Search Engine Optimaztion (sökmotoroptimering) handlar om att få hemsidan högre upp i olika sökmotorer. Med SEO är målsättningen oftast att synas så högt upp som möjligt i SERP:en, alltså resultatsidan. Det är ständigt trendigt och viktigt för företag att anpassa sin marknadsföring så den faller in ofta på sökmotorer.

SEA, Search Engine Advertising (sökmotorannonsering) handlar om annonsering i sökmotorer. Trendigaste alternativet är att annonsera via Google Adwords för att få mera trafik och synlighet till hemsidan. Med Adwords har du själv friheten att välja vad det ska stå i annonsen och man väljer även vad man är villig att betala för ett klick.

Vilka branscher och företag är ledande i Sverige?

Branscher som telekom, försäkring, dagligvaruhandel och transport är ledande i Sverige för tillfället. Telekombranschen ligger stadigt högst upp på listorna över de ledande företagen på marknadsföring. En stark trend för telebolag är att använda influencers på sociala medier för effektiv marknadsföring. Genom influencers kan företag nå ut med sin produkt till massvis av potentiella kunder.

Sociala medier, som exempelvis Instagram, är en effektiv och trendig plattform för marknadsföring. På Instragram finns massvis av influencers med mängder av följare vilket innebär att de når ut till många personer. Ett exempel på sådan marknadsföring kan vara att ett teleföretag erbjuder en influencer en ny mobil mot marknadsföring på dennes sociala medier.

Comments are closed.

Post Navigation